Kuka on Mitzu?

Virallinen nimi: Saarnion Natsuko
Syntymäaika: 30.5.2009
Rotu: Japaninpystykorva

Mitzu on koiristamme minun. Mitzu on vähän pöljä japsineiti, joka on minulle kaikki kaikessa. Mitzu tulee varmasti olemaan aina se "elämäni koira", siinä hönttiydessään mitä se onkin.. ;) Mitzu on luonteeltaan iloinen, aktiivinen, hieman epävarma, mutta erittäin ystävällinen. Toisin kuin monet nuoret nartut, Mitzu rakastaa pentuja. Se tykkää myös muuten vaan riehua, hakea (tai ainakin ottaa kiinni ja sitten karata) keppiä tai palloa, juosta ja telmiä, mutta toki ottaa välillä vaan ihan lunkisti. :) Mitzun pravuuri on kahdella jalalla kävely, mitä neidille ei ole opetettu, vaan se itsekseen on tavan omaksunut... Liekö geeneillä jotain tekemistä asian kanssa, kun ainakin sekä isä että veli harrastaa samaa.. ;)

Mitzulle rakkain harrastus on agility. Olemme käyneet muutaman vuoden kerran viikossa LAGUn harjoituksissa Törnävällä ja lisäksi harrastimme mahdollisuuksien mukaan kesäisin Alajärven agilitykentällä, itsenäisesti. Nyt elämäntilanteemme oli muutoksessa omistajan muutettua Helsinkiin opiskelemaan, ja LAGUn toiminta jää odottamaan tulevaisuuteen. :) Toivottavasti piakkoin pääsemme mukaan agilitytoimintaan Helsingissä. Mitzu on ehtinyt tienata yhden SERTin agilitysta, joten kisaa nykyään medi2-luokassa. :)

Lenkkeiltyä tulee tottakai "siinä sivussa", tokoliikkeitäkin kertaamme itsenäisesti pihallamme silloin tällöin ja nykyään myös muutaman koiratutun kanssa omatoimisissa yhteistreeneissä. Onhan tokokin ihan kivaksi harrastukseksi osoittautunut, vaikkei agilitya voitakkaan! ;) Tokokisojakin on nyt takana, ja kahdesta niistä on Mitzu napannut ykköstuloksen. :)


Näyttelyissäkin on nyt vähän pyörähdelty silloin tällöin, ja Mitzusta tuli Suomen muotovalio kesällä 2012 ja yksi Suomen cacib on lisäksi plakkarissa. :)

Mitzun ensimmäiset pennut, Saarnion Q-pennut syntyivät 26.1.2013. Isänä pennuilla on ihana norjalainen Zapp, eli N&FI MVA NV-11 Beethoven White Zapp. :)

Q-pennut ovat kutsumanimiltään Haru, Pyry, Hertta & Saske ♥

Mitzun kyynärät on tutkittu puhtaiksi 0/0,
lonkat A/A ja polvet 1/0 :)

1 kommentti: