sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Mahtavaa uutta vuotta 2014!


Hei kaikki!

Jälleen kerran on useita kuukausia vierinyt eteenpäin, ja olen ollut niin saamaton, etten mitään ole saanut tänne päiviteltyä! Nyt yritän muistella kalenterini avulla, mitä kaikkea viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa onkaan sattunut ja tapahtunut! :)

26.10. Lahti KV-näyttely jätettiin Mitzun osalta ohi, koska neiti oli niin kovin kovin karvaton, ja lomailtiin Alajärvellä vähän suunniteltua kauemmin :)
28.10. Puksutimme junalla takaisin pikku lomailulta Helsinkiin, ja minulla alkoi yliopistolla aika vuoteni rankin jakso.
30.10. Menimme koetreenien toiseen osaan, ja harkat menivät oikein mainiosti! Mitzu oli hallitusti innoissaan, ja harjoittelupaikkahan meille sitten napsahti! Liityimme siis Itä-Helsingin agilityharrastajien riveihin!
Tästä eteenpäin olemme keskiviikkoisin käyneet agiliitelemässä Tattiksella (Tattarisuolla), minne matkailemme aina bussilla ja osan matkaa jalkaisin. :) Olen kovasti pitänyt seurasta, treeniryhmästäni ja itse treeneistä!
23.-24.11. Lauantain olin kehäsihteerinä pentunäyttelyssä messarissa ja hienostihan se pyörittäminen muistui taas mieleen pienen tauon jälkeen. :) Lemmikkimessut kestivät koko viikonlopun, ja sunnuntaina kävin pyörimässä siellä enemmänkin, kun kerran tässä ihan naapurissa asun. Lähdin sunnuntaina itse asiassa ostamaan vilkkuvaloa pimeihin iltoihin, ja etsiessäni oikeaa kojua, jonka edellisenä päivänä olin löytänyt, osallistuin ilmaiseen arvontaan, josta sitten juuri samanlaisen valon voitin, hah! :) Mukaan tarttui vaikka ja mitä lauantain ja sunnuntain aikana, mutta tästä kaikesta sain pullittaa yhteensä huiman yhden euron! ;)
5.12. Pääsin Heurekaan illaksi/yöksi töihin Sähkön yö -tapahtumaan, ja uusi helsinkiläinen ystäväni Minttu hoiti Mitzua koko päivän. Kun illalla palasin asunnolleni, oli koira palautettu jo kotiin etukäteen, ja sen mukana oli ilmestynyt ihana maalaus mun pöhköpäästä, jonka Minttu oli päivän kuluessa maalannut, kiitos! :)
8.12. Käytiin Gardeniassa japsilenkkeilemässä Tiian, Tiinan ja huiskujen kanssa!
13.-15.12. Kauan odotettu ja jo etukäteenkin fiilistelty Helsinki-Voittaja, Pohjoismaiden-Voittaja ja Voittaja-näyttelyt olivat naapurissani Messukeskuksessa, ja kyllä taas kannatti odottaa! Mitzulle joka päivä irtosi ERI, ja muille kasvateille ja ystäville hienoja tuloksia myöskin! :) Saarnion kennel oli ROP-kasvattajaryhmä joka päivä, lauantaina Mitzukin juoksi ryhmän kanssa isossa kehässä. Itse pääsin perjantainakin isoon kehään mukaan handlailemaan Kahvanajon kennelin suomenajokoiria, ja sunnuntaina oman ryhmämme Gizmoa :) Äiti ja Emilia yöpyivät mun luona, ja hyvinhän(köhköh) me mahduttiin tänne mun suuren suuren asuntoon.. ;) Niin ja lisäksi messarista löysimme vihdoin "sen oikean" - noutokapulan!! :) Sunnuntai-iltana Mitzu kaapattiin kyytiin Alajärvelle jo etukäteen ilman minua, kun en tärppipäivien takia olisi kuitenkaan viitsinyt agilityharkkoihin mennä. Itse lähdin muutamien päivien ja tenttien jälkeen perässä joulun viettoon :)
20.12.-12.1. Pitkä joululoma Alajärvellä, mihin mahtui ihania ihmisiä, myöhäisiä lenkkejä, uimahallissa pulikointia, tallilla työskentelyä, paljon syömistä ja rentoa löhöilyä!
15.1. Viimeisimmät agilityharkkamme aiheena oli ansaesteet. Pidin varmuuden vuoksi Mitzulla pöksyt jalassa, kun juoksun loppumisesta oli niin vähän aikaa, ja ihme kyllä koiruus eteni kuitenkin suht vauhdikkaasti! :D
18.1. Aamulla kelloni soi jo kolmen jälkeen, ja sillä uusi seurani järjesti agilitykisat Vuokkoset-hallilla, mihin olin edelliset illat leiponut 4 (pientä) pellillistä mokkapaloja ja 4 kääretorttua ja ne oli tarkoitus kiikuttaa puoli kuudeksi kisapaikalle ja auttaa buffetin pystyttämisestä. Onneksi itselleni tuntematon seuralainen oli tarjonnut minulle kyytiä aamuksi, muuten olisin joutunut leipomuksieni kanssa lähteä ennen neljää tarpomaan kisapaikalle ja vielä kävellä noin 4 kilometria, sillä bussiyhteydet ei lauantaiaamuisin tuohon aikaan olleet ihan mainioimmat. :) Aamu sujui tosi mallikkaasti, ja buffetti saatiin nopsasti pystyyn. Sattumalta Viikissä asuva agilityryhmäläisemmekin oli tullut vain buffettia aamulla pystyttämään, joten sain vielä kyydin Viikkiin, mistä on suorat bussiyhteydet kämpilleni. Tämän ansiosta ehdin ottaa pienet päiväunet, ja sitten lähdinkin Mitzun kanssa seikkailemaan kisapaikalle. :) Ehkä hiukan turhan pitkän matkan jouduin kävelyttämään Mitzua bussipysäkiltä kisapaikalle, mutta helposti löysimme perille kuitenkin.
Ensimmäinen startti oli agilityrata, joka vaikutti aika haastavalta, mutta meille kuitenkin juuri meille soppelilta. :) Ja vauhdikkaasti ja sujuvasti rata menikin! Juuri ennen loppusuoraa Mitzu valitettavasti teki jonkin sortin mokelluksen pituudella, taisi astua viimeisimmän laudan päälle, ja tästä napsahti 5 virhepistettä. Sijoitumme luokassa 6/20, ja oli kiva huomata, että pääsimme alle ihanneajan ihan kakkosluokassakin vielä! :) Seuraava rata olikin lähes ihan sama mutta toiseen suuntaan, tulipa tämäkin koettua nyt ihan kisoissa! :D Meille vaikeampi suunta, verkkailin ennen rataa ehkä vähän liikaa ja Mitzu oli radalle mennessä jo vähän tahdoton. Muuten rata meni ihan hyvin, joskin aika tahmeasti, mutta keskikohtiilla rataa Mitzu yritti himmata kohdassa, jossa moni koira pysähtyi/karkasi haistelemaan maata, ei huomannut merkkiäni ja sitä seurasi kielto. Loppu ratamme meni ihan hyvin, mutta vitosen lisäksi radalta tuli yliaikaa niin, että lopputulos oli 11,40 ja sijoitus 11/22. :)
Viimeisin rata oli hyppyrata, joka sisälti jos jonkinmoista pikkukikkailua! :D Hyllyjä tuli aika paljon, mutta toisaalta tuli myös nolliakin :) Kuten rataantutustuessa tuomari sanoi, "mut hei, kyllähän jokunen minikin sai tuurilla puhtaan radan"..! :D Otin riskin ja alun vaikeammalta puolelta, jolla jouduin tekemään päälle juoksun ja juoksemaan lujaa, mutta tiesin, että näin saisin kiritettyä Mitzua lujempaan vauhtiin, ja kylläpä se sieltä innostuikin! Kirityksen jälkeen koira suhahti putkesta ulos niin lujaa, että seuraavana vuorossa olleet valssailut ja ennakoivat valssit onnistuivat läheltä-piti-fiiliksin, ja kun vielä vaikea keppikulmakin selvitettiin, huokaisin jo helpotuksesta. Loppupuolella oli tarkoitus ennakoivalla kääntää koira putkesta aidalle, mutta oma rintamasuunta ei vaan ehtinytkään kääntyä tarpeeksi, ja takaakierrosta muodostuikin takaajuoksu. Sitä seurasi säheltämistä, jotta aita päästiin hyppäämään oikeaan suuntaan, ja loppu rata taas mallikkaasti loppuun, hahhaa! Tuloksena siis 9,94 ja sijoitus 9/17. :) Viimeinen starttimme oli kymmenen aikoihin, ja maksien jälkeen autoin buffetin purkamisessa, ja sain taas kyydin Viikkiin. Kovan pakkasen takia kaikkien autot eivät lähteneetkään yöllä enää käyntiin, mutta ihana ryhmähenki pysyi kasassa vielä keskiyölläkin, kun seuralaiset jäivät yhdessä auttamaan viimeisenkin auton käyntiin! Hienohieno seura tämä I-HAH! :)

Tästä sitten taas jatketaan innolla etiäpäin!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti