sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ihana kesä ♥

Nyt on niin paljon tapahtunut, ettei enää tiedä mistä lähteä!


Käytiin perjantaina 26.7. Helsingissä isän ja Ilarian kanssa, pyörähtämässä mun koululla ja katsastamassa vuokrakämppiä, tosin aika heikolla menestyksellä.

Seuraavana päivänä Nea ja Pirkko ajelivat Timin kanssa meille kylään, ja Timi tarjosi sertikahvit, namnam! ♥ Paulakin kävi kahveilla Suvin ja Jonin kanssa. :) Harkkailtiin meillä tokoa, käytiin uimassa, ja illan lopuksi suunnistettiin vielä Alajärven agilitykentälle! Hienoa yhteistyötä Nealla ja Timillä! ;) Melli ja Mitzukin oli tietenkin mukana, ja ihan hyvin meni. Ilariakin koitti jälleen Mellin kanssa! ;)








Timi rakastui Mitzuun - Mitzu yrittää esittää vaikeasti tavoiteltavaa.. ;)








Ihana Timi!

Tokoliikkeen tai pari otan päivittäin Mitzun, yleensä myös Mellin kanssa. Vimpelissä oli 29.7. tokokoulutuspäivä, jossa kouluttajana oli Minna Levä. Saimme uusia ideoita harkkailuun, ettei vain pääse jokapäiväinen harkkailu tuntumaan tylsältä. :)

4.8. Ilaria lähti takaisin Italiaan ja kotona aikani on käynyt yhä tylsemmäksi. Onneksi on koirat ja ystävät, niin päivätkin saa kulumaan ennen koulun alkua ja muuttoa Helsinkiin... :)

7.8. Pääsimme vihdoin tokokokeisiin, kun koirani oli malttanut lopettaa juoksemisensa... :) Jänskätti, koska minua oltiin peloteltu tarkalla ja melko ankaralla tuomarilla. Sää ei ollut paras mahdollinen, ukkonen kyllä alkoi hellittää, mutta sade tihkusi yhä välillä. Ja Mitzu kun ei siitä tykkää sitten yhtääääään..! No, kokeisiin kuitenkin tietty mentiin - onneksi!

Tämä tuomari oli siitä mukava, että liikkeiden välissä näytti vain numeron, ei alkanut höpöttelemään mitään, mikä aina heikentää Mitzun motivaatiota. :) Toisaalta seuraaminen kytkettynä ja maahanmeno liikkeestä jäivät osittain epäselväksi itselleni, mitä meidän olisi pitänyt tehdä eri tavalla.

Luoksepäästävyys: Istua se siinä tapitti mun kättä, oisko sinne vaikka unohtunu lihapulla? - 10
Paikallamakuu: Liikkeenohjaajan "kiitoksen" aikana Mitzu jo pomppasi seisomaan - 8,5
Seuraaminen kytkettynä: Ilmeisesti seuraamisen olisi pitänyt olla intensiivisempää, en ole varma, tätä tuomari ei kommentoinut lainkaan - 9
Seuraaminen taluttimetta: Mitzu jätätti välillä, etenkin kentällä keskellä olevan lillukkavesilutakon kohdalla.. :D Ja samaisessa kohdassa sanoin lisäkäskyn "seuraa", koska pelkäsin että Mitzu jää lätäkön "vastarannalle" kököttämään. Loppuliike oli kuivalla kentän päädyllä ja "seuraaminen yhtäkkiä parani huomattavasti", yeah, right.. - 7,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: ilmeisesti Mitzu taisi ennakoida ja alkoi jätättää kun liikkeenohjaaja sanoi "käsky" - 8
Luoksetulo: Mitzu laukkasi lujaa luokse, onneksi tuomari ei tiennyt että kuivalla kentällä se olis juossut vielä lujempaa.. ;) - 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä: Sama kuin liikkeestä maahanmenossa, mutta nyt niin paljon että mäkin huomasin sen :D - 8
Estehyppy: Tauoista huolimatta, moitteettomasti tais mennä :) - 10
Kokonaisvaikutus: Kuulemma rentoa ja iloista yhteistyötä - 9
Yhteensä siis 174,5 pistettä eli 1-tulos! ♥ Sijoitus 2/5 :)
Ehkä se TK1-koulutustunnus vielä joskus tulee... ♥


Taisi olla seuraava päivä, kun sitten kaivoin kaapistamme vanhan noutokapulan, ja suunnistin Mellin kanssa pihalle. Heittelin sitä Mellille, ja mummokoira kyllä haki kapulaa, mutta tiputti sen yleensä matkalle. Matka piteni kuitenkin koko ajan, ja kerran sain sen jo vauhdista kiinni, kun se tipahti Mellin suusta vasta ihan minun edessäni. Sitten oli Mitzun vuoro. Istutin neidin sivulleni, ja pidin vasenta kättäni hellästi Mitzun selän päällä (jos se rikkoisi "paikka"-käskyä, ehtisin pysäyttää sen heti) ja heitin toisella kädellä kapulan noin viiden metrin päähän. Mitzu odotti hievahtamatta, ja kun se katsoi minua, sanoin "nouda" ja oikaisin selkäni. Ja sinnehän se koira ampaisi, otti kapulan suuhunsa ja kiikutti sen minulle - ja päästi irti vasta kun sain kapulan käteeni ja sanoin samaan aikaan "irti"-käskyn... ♥ Kyllä voi omistaja olla piskistään ylpeä. ♥ Toistimme vielä kaksi kertaa samalla tavalla, ja hienosti meni! Toki Mitzu on leluja ja palloja ja keppejä kantanut, ja olen tainnut huomaamattani tehdä töitä noutoa ajatellen: esimerkiksi keppiä heittäessä, jos Mitzu ei ole tuonut sitä minulle niin, että olen itse saanut ottaa sen koiran suusta, on kepin heittely tössännyt siihen. En ole itse "vaivautunut" nostamaan keppiä maasta, vaan odottanut, että keppihulluni nappaa kepin uudelleen maasta, kiikuttaa sen minulle ja irrottaa, kun sanon: "Irti." Kokeilin noutoa eilen uudelleen, yrittäen kutsua Mitzun perusasentoon lopuksi: ensin kapula tippui aina selkäni taakse (meillä luoksetulo opetettu niin, että koira juoksee ohjaajan oikean kyljen ohi ja kiertää ohjaajan vasemmalle puolelle selän takaa), ja pyysin Mitzua "noutamaan" kapulan, jolloi se nappasi sen uudelleen suuhunsa ja "ojensi minulle". Viimeisellä kerralla ehdin sen ottaa kiinni ilman maahan tippumista juuri, kun Mitzu istahti viereeni, tosin jos en olisi ollut nopea, olisi se sekunnin päästä kolahtanut luultavasti maahan.. Mutta kyllä se siitä.. ;) Vain malttia kapulan pitoon suussa, ja se on siinä! :)

Seuraava tapahtuma oli Joensuun kansainvälinen koiranäyttely 10.-11.8.. Matkaan lähdimme äidin ja viiden huiskun kanssa: mukanamme matkustivat Mitzu, Melli, Kalinka, Nico ja Titina. Lähdimme matkaan perjantaina. Viereisessä hotellihuoneessamme majailivat Mellin Tiuku-tyttö omistajiensa Jaanan ja Julian kanssa, Heidi ystävänsä kanssa olivat eri hotellissa, mukana japseista Kerttu ja Chisu. :)

Lauantaina sää oli suhteellisen mukava, mutta tuomari melko epäselvällä linjalla. Itse pääsin esittämään Mitzun lisäksi Mellin ja Kalinkan. Mitzu oli PN4 vara-cacibilla, Melli ERI2, Chisu sillä niin kuuluisalla junnuturkilla PN3 ;) , Nico oli VSP ja Kerttu ROP ja ROP-vet. :) Kalinka, Tiuku ja Titina saivat tällä kertaa EH:n. Kasvattajaryhmämme oli ROP-kasvattajaryhmä, joten jäimme odottelemaan ryhmäkehiä. Rinki kierrettiin ilman sijoituksia, mutta Kerttu sijoittui RYP-kehässä hienosti kolmanneksi!! :) Onnea Heidi, mummu ja tietenkin Kerttu! ♥

Kalinka :)
Kalinka
Kurkikaula-Mitzu ;)
Melli :)


Melli
Sunnuntaina tuomari heltisi antamaan SA:ta vähän enemmän. :) Mitzu oli PN2 jälleen vara-cacibilla, Mellille ERI2 SA, Titinalle ERI3. Nico ROP, Kerttu PN3 ja ROP-vet. :) Ja vihdoinkin - Kalinka oli PU3 ja sai SERTin, sekä sisko Tiuku VSP, mikä tarkoitti SERTiä, CACIBia ja valioitumista!! Onnea hienojen koirien omistajille! ♥ Sää muuttui koko ajan sateisemmaksi, ja lopulta päällämme oli kunnon sade. Ryhmäkehissä Nico ja Kerttu eivät sijoittuneet, mutta kasvattajaryhmä pääsi kahdeksan parhaan joukkoon - päästiin siis juoksemaan yksi ylimääräinen rinki ryhmäkehässä - kuraisten, entisten valkoisten - koirien kanssa... ;) Ja vihdoin saimme pakattua märät koirat, omistajat ja teltat autoihin, ja pääsimme kotimatkalle!


Heidi & Nico, Jaana & Tiuku :)
14.-15.8. Lähdimme Helsinkiin äidin ja Mitzun kanssa siivoamaan mun tulevaa alivuokralaishuonetta - mutta kuinkas kävikään..! Reilun kuuden tunnin uurastuksen jälkeen kännykkäni soi, ja sieltä tuli se kauan kaivattu puhelu Etelä-Pohjanmaan Osakunnalta: saan reilun kilometrin päästä koulustani ikioman vuokrakämpän, pikkuruisen yksiön, mulle ja Mitzulle! ♥ Oon niin uskomattoman onnellinen...... ♥ Samaisena päivänä ilmottauduin kasvattajan peruskurssille, joka on Helsingissä lokakuussa, ja taisinpas puhua itselleni kaverinkin mukaan...! ;) ♥ Yövyimme yön Minjan ja Milon kotona, kiitos majoituksesta! Aamulla Virpin ja Idan lähdettyä töihin ja kouluun, me ajoimme äidin kanssa tulevalle koululleni, ja kävelimme mutkan kautta yksiölleni ja takaisin. Seutu oli mukavaa, puiston ja kaupungin vuorottelua. :) Ikean, Keskisen ja "pikkuostosten" jälkeen saavuimme väsyneenä kotiin.

17.8. ja Kajaanin ryhmänäyttely! Autossa matkustivat minä, äiti, Paula, sekä Kalinka, Melli, Veera ja Venla. Myös Nico, Titina ja Mellin pentu Nala olivat paikan päällä. :) Päivä oli jälleen upea! Ensin Kalinka oli PU2, saaden SERTin ja tullen näin muotovalioksi ♥ ja Nico Annan esittämänä PU1 ja ROP! Ensimmäistä kertaa näyttelyissä oleva Nala esiintyi oikein hienosti, ja junnuturkilla sai H:n. Oli ihana nähdä! Venla sai tällä kertaa EH:n, Veera ja Titina ERI:n, mutta SA:n tuomari antoi nartuista vain Mellille, joka olikin sitten VSP ja ROP-vet. Saarnion kennel oli mys ROP-kasvattajaryhmä, ja jäimme sitten odottelemaan ryhmäkehiä Nicon, Mellin ja kasvattajaryhmän kanssa. Nico ja Anna eivät tällä kertaa sijoittuneet RYP-kehässä, mutta Mellin kanssa pääsimme nappaamaan kolmospystin BIS-vet kisasta! ♥ Sitten Mellin juoksin teltalle ja kasvattajaryhmään esittämään jälleen Kalinkaa, ja lopulta sijoitumme BIS-kasvattajakisassakin kolmanneksi! :)
Mellin pentu Nala :)
Äiti ja tytär :)



Tänään 18.8. päivä on kulunut pakatessa ja järjestellessä asioita. Ja ottaessa ilmoittautumisia vastaan - päätin nimittäin ex temporeesti järjestää agilitypäivän torstaina, ja ihan sopivasti ilmoittautumisia onkin tipahdellut. :) Toivottavasti pääsen tänään tai tiistaina kokeilemaan agilitya Mitzun ja Mellin kanssa, meinaa jälleen agihammasta kolottaa... Ja huomenna jälleen Järvis KK:n tokoharkat, jeejee! :) Ja Haltin pennut tietenkin kasvavat ja tulevat koko ajan söpömmiksi... ;)





Viikon päästä asummekin Mitzun kanssa Helsingissä, ajatus tuntuu aika hassulta! :)

Nyt kuitti tältä kertaa!

Salla & Mitzu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti