keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Epävirallista ja virallista agia

Mitzu, Taika ja Merja :)
Heissan!

Eilen lähdettiin Mitzun kanssa Kitinojalle Ylistaroon epävirallisiin agilitykisoihin, kun mulla oli sinne ilmainen startti. :) Mukaan lähti Merja kartan lukijaksi koiransa belggarinsa Taikan kanssa. :)

Kisaavien rata oli mun mielestä hirmu vaikea, eka oli sikin sokin aitaa, puomia, yks kaukana oleva aita, keinu, tiukahko käännös putkeen, pituus, käännös aidalle, valssi, aita, kepit Mitzulle vaikeasta kulmasta, valssi, suora putki jossa olin varma, että jäisin jälkeen. Ja siitä kun pitikin jatkaa aidalle, joka oli niin houkuttelevasti putken edessä, mutta pitikin ottaa takaa kiertona. Tämän kaiken jälkeen oli enää helppo loppu: muuri, aita, ja loppusuora, eli puomi ja kaksi aitaa.

Ite jänskäsin hirveesti tuota koko väliä keinulta takaa kierto -aitaan asti, tuntu että siihen välille oli kieteytetty kaikki mun ja Mitzun ongelmat :D Varsinkin, kun viime harkoissa Mitzu mm. pomppas varmaan kolme kertaa keinulta pois ennen aikojaan, ei ollut mitenkään kovin luottava olo..

No, radalle kun päästiin, Mitzu jaksoi kuunnella mua ja ylläri ylläri suorittikin koko vaikeuksien pätkän puhtaasti..mutta sitten.. :D Haha, loppusuoralla, jos näin oikein, niin Mitzu otti pari askelta puomia pitkin, ja loikkas alas. Ällistyneenä otin puomin toisella puolella olevan Mitzun hallintaan ja lähetin sen puomille uudelleen.. Ja kiire olikin niin kova, että ilmeisesti mä jäin jälkeen, minkä takia Mitzu hyppäs alastulo-kontaktin yli. JA niin kuin tässä ei vielä olisi ollut tarpeeksi, se kieltäytyi seuraavalta aidalta :D Olin siinä välissä jo ihan ällistynyt :D No, ei siinä sitten kuin vaan aita uudestaan ja viimeinen aita, ja loppusaldohan oli 15 virhepistettä :D Ja sillä helpoimmalla radan pätkällä, missä ei pitänyt olla minkäänlaista ongelmaa! :D Luultavasti Mitzu huomasi oman rentoutumiseni ja aatteli, että nyt vain juostaan :D Se koko loppusuora nimittäin tuntui siltä, että Mitzun mielikuvissa me oltiin juoksemassa vain kahdestaan jossain pellolla ja sen piti väistellä vastaan tulevia esteitä, että voi vain juoksennella mun rinnalla.. :D
Rata tais sitten olla melko vaikea, kun tultiin Mitzun kanssa kuitenkin medien kolmansiksi, vaikka noin paljon virhepisteitäkin oli kasautunut :)

Äiti oli viettänyt päivää koirien kanssa: Mitzu neiti kesäheinä
Tänää onkin sitten vuorossa viralliset agilitykisat samalla kentällä. :) Itseä tietenkin jänskättää, mutta kaiken kaikkiaan sain kyllä eilisestä enemmänkin varmuutta kuin epätoivoa, koska Mitzu meni koko vaikean pätkän moitteettomasti :) Ja nytpä muistan, että loppusuoraa ei voi vain revittää loppuun, vaan siinäkin pitää koira olla koko ajan hallussa.. ;) Oppia ikä kaikki, ehkä.. :)

Tänää kuitenkin luultavasti ongelmana on bensan loppuminen eikä eteenpäin sinkoilu :)

Nyt sitten hoitamaan hoidossani olevat huskyherrat, Häiskä ja Paakki! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti