lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kisailua

Nyt on Maalahden kisat, ja samalla Mitzun kisaputki takana päin! :)


Kuluneesta viikosta sen verran, että joka päivä oon käynyt tallilla vetää koirakoulutuksia, ja Mitzu on ollut lähes joka kerta mukana. :) Keskiviikkona oli Alajärven epikset, joihin sainkin sitten ekstemporee luvan käydä kokeilee radan läpi.. :D No, enpä sitten tieteskään käynyt edes rataan tutustumisessa, ja annoin Mitzulle muutenkin vähän enemmän "vapauksia", ja yritin luottaa siihen, että se kyllä menee esteet oikein vaikka mä en koko ajan ole vahdissa :) No, yksi kontaktivirhe tuli kuitenkin, ja Veera veti voiton puhtaalla radallaan, tässä epävirallisten kisojen epävirallisessa luokassa, jossa Alajärven agilityn ohjaajien koirat kisailivat.. ;)


Tänää lähdettiin aamulla huristeleen Maalahteen Mitzun kanssa kaksin, ja hyvin löydettiin perille! ;) Eka startti oli hyppyrata, aika semmonen suht simppeli kakkosradaks. :) Etenemä oli muistaakseni 3,2 m/s, eli aika nopee mulle ja Mitzulle. Mitzu oli tosi mahtava, herkkä ja aika nopeakin :) Itseppä sitten unohin radan, tai kesken valssin yhtäkkiä sain päähäni, että seuraava aita piti hypätä takaa vaikka se piti hypätä edestä, ja ohjasin Mitzun esteen väärälle puolelle. Siinä sitten just ennen ku Mitzu ponnisti, tajusin, että nyt meni vikaan, ja näppärä koira hoksas et nyt ohjaajalla ei leikkaa yhtään, ja tuli sitten hyppään aidan oikein päin.. :) Niinpä tuloksena 8,02, ja vähäisen osallistujamäärän vuoksi mediluokassa sijoitus 3 :)

Eka startti :)
Seuraavaksi oli agilityrata, etenemä tais olla 3,3 m/s, ja tämähän rata meni sitten ihan plörinäks! :D Eka virhe tuli jo kakkosesteellä, joka oli putki. Mitzu oli hidas ja yritin tsempata sitä ja huikkasin jotain "Mitzu tuletule!" kun se oli putkessa, ja neiti kääntyikin sitten putkessa ympäri ja tuli mun luokse :D Koira sitten takaisin putkeen ja matka jatkui.. Seuraavaksi oli aita, sitten keinu. Keinulla kului useita sekunteja, Mitzu oli ihan hilkulla hypätä pois, mutta ehdin juuri ajoissa reagoida ja siirtyä sen viereen, jolloin se ei hyppää ikinä alas, mutta menee keinun toooosi hitaasti ja varmasti.. :) Seuraavaksi taisi olla muuria ja valssia ja aitaa ja putkea, ja sitten olikin keppien vuoro. Mitzua ei kiinnostanut enää ollenkaan, ja se yritti vähän juksata kepeillä, ja oikasta, korjasin, mut 5 virhepistettä tuli taas. Sitten tuli vähän parempaa pätkää, aitaa ja putkea ja aitaa ja pituutta ja aitaa ja A:ta... Mutta A:lta tullessa tuli tiukka käännös aidalle, ja siinäpä Mitzu, jolta oli bensa kerta kaikkiaan jo ihan loppu, teki kiellon... Huhhoijakkaa, onneks sentään sitten oli enää yksi aita ja päästiin vihdoin rata läpi.. :D Ja lopputuloshan oli 15 virhepistettä ja lisänä 24,86 sekuntia yli aikaa, eli tulokseksi tuli 39,86..! :D Osallistujia oli edelleenkin vähän, ja koska kaikki muut saivat hylätyn, Mitzu oli luokan voittaja... Vähän kyllä mun naama retkahti, kun mut huudettiin palkintopallille ensimmäisenä. Tuomaria vaan nauratti, kun sanoin, että nyt jo hävettää tulla tänne, ja totesi vain, että: "Mutta tehän saitte ihan ylivoimaisen voiton!" Nojaa, vähänkö kyllä tuntuu säälivoitolta, oli vielä suht tasokkaat palkinnot tuolla seuralla (ja pakko hehkuttaa, että ihan mieletön halli!!!!).. :)

Noo, mä lähden melkeen kahdeks viikoks riparille ja näin ollen agilitytaukoa seuraa myös, eli nyt alkaa Mitzun kesäloma! :) Katsotaan sitten, josko kisoja tulis taas vaikka joskus syksyllä, nyt vaan pitää harjotella käännöksiä ja leikkauksia ja saada nopeutta huimasti lisää, molemmille! :)

Niin, sellainen juttu piti vielä mainita, että mut ja Mitzut siirrettiin torstain agilityryhmään, ja mähän olen tästä ihan paniikissa, kun ryhmässä on yksi kakkosluokkalainen meidän lisäks (ja tämäkin todella taitava koira ja ohjaaja myös!!) ja kaikki loput kolmosia... IIIIIIKS! Pelottaa, pelottaa, pelottaa, mutta toisaalta, ehkä nyt myös pystyisi kehittyä...mutta PELOTTAA kuitenkin! :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti